söndag 14 mars 2010

Jag har precis fyllt ingenting.
Från att man föds och tills man är runt tolv kanske, så är man barn. Man är ett litet barn och ens värsta problem är monster under sängen och skrubbsår. När man fyller tretton är man tonåring, det är man tills man är 16. Då är man tonåring och lite äldre och lite tuffare, men fortfarande ett barn. Och när man fyller 18 så är man vuxen. Punkt. Så är det bara.

Men där emellan då? Man är för stor för att får rabatter som "barn" eller "ungdom" vid resor och evenemang, men man är för liten för att gå på krogen. Man är för stor för att sitta i mammas knä, men man är för liten för att klara sig ensam. Man har redan haft ett helt år på sig att börja övningsköra bil, men det är ett helt år kvar tills du får lov att ta körkort. Du anses stor nog att ta ansvar över dina handlingar, men du är för liten för att sköta dig själv och flytta hemifrån.

Sjutton, det måste vara åldern gud glömde bort att göra något av. Varken något positivt eller negativt. Det är bara ett svart hål. Ett år av väntan till att bli tvingad bli myndig och vuxen.

Lycka till, Maja.

2 kommentarer:

  1. en sak man kan göra är att ställa sig i kö för sgs-bostadsgrejer så att du kanske kan få en lägenhet när du blir 18 om du planerar att studera i göteborg 8D

    SvaraRadera
  2. Du är söt Maja. Haha, du är inte vuxen vid 18. Du är myndig. Vuxen blir man först när man har bostad och jobb.

    SvaraRadera